Joben Bistro Bucharest (Temporar inchis)

Se spune despre Joben Bistro Bucharest că este ”locul marilor întâlniri”. La o primă vedere, pe bună dreptate, în locația de pe strada Șelari nr.16, s-au întalnit fantasticul cu realul, posibilul cu imposibilul și viitorul cu trecutul. Pe cei 800 de metri pătrați se desfășoară într-o manieră absolut fabuloasă, schela unui balon cu aer cald pe cerul unei constelații, o locomotivă și o bibilotecă ascunsă într-un labirint.

Sună ireal, nu-i așa? Ei bine, povestea este cât se poate de reală. Totul a început în urmă cu 4 ani când Norbert Vig, unul dintre proprietarii Joben Bistro Bucharest, a făcut un pariu cu viața și a deschis in Cluj prima locație steampunk din România. Joben Bistro Cluj a cunoscut un succes fulminant la doar un an de la deschidere, fiind introdus in topurile celor mai spectaculoase locații din lume sau in listele locurilor pe care trebuie să le vezi in viața asta.

Poate că povestea „Joben” nu ar fi atât de plină de emoție dacă în culisele ei nu ar fi fost sacrificii, visuri mărețe și un curaj nebun, ca în orice poveste care merită spusă mai departe. Pasiunea din copilărie a proprietarului, pentru vechituri și mecanisme se regăsește și azi in tot ceea ce inseamnă conceptul Joben. Dacă pe tavanul micuțului local de 70 metri pătrați din Cluj plutește un Zeppelin, în București clienții sunt surprinși cu o caleașcă din sec. XIX ce servește drept nacelă. A mad house!

Astăzi, în barul Joben Bistro Bucharest lucrează barmani axați pe mixologie, oenologie și, uneori…chiar chimie, pentru că nu e simplu să servești o băutură pe care nu o vei uita niciodată. Oferta conține doar băuturi premium și pentru gusturile sofisticate s-au ales licori rare.
Oferta de mâncare pornește de la ideea de „comfort food”, preparate făcute în tihnă, în bucătăria proprie, care să îți potolească foamea și să îți liniștească sufletul. Ai de ales între burgeri delicioși , paste, salate și deserturi făcute cu dibăcie pentru copilul din tine. Nu se putea altfel, într-un loc atât de aglomerat cu detalii e nevoie de ceva care să te aline, nu să te încurce. Simplu și bun!

Marea provocare a locației din București a fost insăși locul! In perioada interbelică, pe strada Șelari nr.16, Cristian Vasile cânta pentru prima dată „Zaraza”. S-a scris istorie acolo însă vremurile s-au schimbat. A fost o îndrăzneală să deschizi o a doua locație Joben in Centrul Vechi! Însă, deși te aștepți ca locațiile centrului istoric să respecte un stil deja impus, care să mulțumească toate gusturile, Joben Bistro Bucharest își dorește să îți ofere mai mult de atât.
Sunt multe lucruri de spus despre Joben, însă povestea sa e abia la început în București. Planurile sunt mărețe și sunt gata să vină în întâmpinarea oricărui om în căutare de povești. Pentru că… „mâna întinsă care nu spune o poveste…”. Ce trebuie să înțelegi însă este că Joben Bistro Bucharest nu e doar un alt loc în care ai fost, ci o experiență în sine. Aici, oamenii îndrăznesc să fie pasionați, lucru rar și măreț!

Șelari nr.16, București